Epoksidna smola za nakit 0.75kg (0.5 kg smole + 0.25 kg ucvrscivac) | Silikonski kalupi za epoksidnu smolu | Epoxy | Overnight

Epoksidna smola za nakit 0.75kg (0.5 kg smole + 0.25 kg ucvrscivac)

2,100din
SKU: ovex05
Na stanju: Da
Rok dostave: 1-3 dana

komada

Epoksidna smola je izuzetno popularan materijal koji se koristi za izradu nakita. Njena kristalna, prozirna tekstura omogućava izradu predivnih, jedinstvenih komada nakita koji će privući pažnju svakog posmatrača.

Jedna od najvećih prednosti epoksidne smole je njena sposobnost da se oblikuje i formira u različite oblike. Moguće je izraditi prstenje, naušnice, ogrlice i narukvice, kao i razne druge ukrasne predmete. Osim toga, epoksidna smola ima i izuzetnu izdržljivost, što znači da će vaš nakit biti dugotrajan i otporan na habanje.

Postupak izrade nakita od epoksidne smole je relativno jednostavan i lako se može obaviti kod kuće. Potrebno je samo mešati smolu i učvrščivač u odgovarajućoj proporciji i zatim je uliti u kalup. Nakon toga, smola se ostavlja da se stvrdne, što može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana, u zavisnosti od debljine i veličine komada nakita.

Kada je u pitanju odabir epoksidne smole za izradu nakita, važno je obratiti pažnju na njene karakteristike. Obratite pažnju na njenu viskoznost, tvrdoću i sjaj, jer ove karakteristike utiču na konačni izgled i kvalitet vašeg nakita. Takođe, važno je odabrati smolu koja je bezbedna za upotrebu i koja ne izaziva alergijske reakcije.


Specifikacije:

Viskoznost: Epoksidna smola se obično prodaje u različitim viskoznostima, što znači da postoje smole koje su tečne i lako se razliju, ali i one koje su gušće. Viskoznost se izražava u broju centistoka (cP), a što je broj viši, smola je gušća. Za izradu nakita obično se koriste smole sa viskoznošću između 200 i 300 cP.


Tvrdoća: Tvrdoća epoksidne smole utiče na otpornost na habanje i ogrebotine. Smole sa višom tvrdoćom su otpornije, ali su i krhkije i teže se oblikuju. Tvrdoća se meri po Shore D skali, a za izradu nakita se preporučuje smola sa tvrdoćom između 70 i 90.


Sjaj: Sjaj epoksidne smole utiče na njen konačni izgled. Smole sa visokim sjajem izgledaju sjajnije i privlačnije.


SMOLA JE MATERIJAL KOJI NUDI NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI, OGRANIČENE SAMO VAŠOM MAŠTOM

  U prodaji Epoksidna Smola Epoxy Resin

za nakit, suvenire . . .

- Potpuno prozirna-TEČNO STAKLO, KRISTALNO PROVIDNA

KORISTI SE:

- za izradu suvenira i nakita

- kao zaštitni premaz visokog sjaja-tečno staklo

- za lepljenje i pričvršćivanje različitih materijala( drveta, metala, kamena, mermera, stakla, plastike. . . )

NACIN PRIPREME:

- Dvokomponentno jedinjenje: A komponenta je smola, B komplonenta je učvršćivač.

- Prilikom mešanja komponenti u posudu, odmer je 2:1,

- Smesu mešati u trajanju od 4-5 min, drvenim ili plastičnim štapićem, laganim pokretima kako bi što manje vazduha ušlo u smesu.

VREME SUŠENJA:

24h pri sobnoj temperaturi.

Za dodatne informacije i pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju ! ! !